Nyuton qonunlarining zamonaviy texnologiyalardagi qo‘llanilishi - HUSANOVA NARGIZA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada klassik mexanikaning asosi bo‘lgan Nyuton qonunlarining mohiyati va ularning zamonaviy texnologiyalarda, jumladan avtomobilsozlik, aerokosmik sanoat, robototexnika, qurilish muhandisligi hamda sport texnologiyalarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, Nyuton mexanikasining zamonaviy fizika — relativistik va kvant nazariyalari bilan o‘zaro aloqasi, uning amaliy va nazariy ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi. Maqola davomida Nyuton qonunlarining fizik mazmuni, ular asosida ishlovchi qurilmalar misolida ko‘rsatilib, harakat qonuniyatlarining muhandislik yechimlariga ta’siri batafsil bayon etiladi.