Sog‘lom oila – taraqqiyot garovi - Abdumo‘minova Dilafruz Alibek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlashning o‘ziga xos jihatlari, bu jarayonning ijtimoiy, psixologik va ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Oila jamiyatning asosiy tayanchi sifatida inson tarbiyasi va barkamolligida muhim o‘rin tutadi. Shu bois, yoshlarni oilaviy hayotga puxta tayyorlash, ularda mas’uliyat, sabr-toqat, mehr-oqibat kabi insoniy fazilatlarni shakllantirish bugungi kunda dolzarb masalalardan biridir. Maqolada ota-onaning, ta’lim muassasalarining va jamiyatning bu jarayondagi o‘rni yoritilgan hamda zamonaviy ijtimoiy o‘zgarishlar sharoitida oilaviy qadriyatlarni mustahkamlash bo‘yicha takliflar bildirilgan.