“Maktablarda darsdan tashqari to‘garak mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarning zamonaviy innovatsion bilimlarini shakllantirish” - Djabbarova Nargiza Bakitovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktablarda darsdan tashqari to‘garak mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarning zamonaviy innovatsion bilimlarni egallash jarayoni va pedagogik samaradorlik tahlil qilinadi. Tadqiqotda interaktiv metodlar, loyihaviy ishlash va raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy va intellektual salohiyatini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rag‘batlantirish va innovatsion faoliyatga jalb qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.