MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari, uning ahamiyati, shuningdek, bolalarda ijodiy qobiliyatni shakllantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada o‘yin, san’at, tajriba, muammoli vaziyatlar, innovatsion texnologiyalar va o‘qituvchi bilan bola o‘rtasidagi ijodiy hamkorlikning roli yoritiladi. Shuningdek, ijodiy fikrlashni rivojlantirish jarayonida muhit, motivatsiya va tarbiyachining shaxsiy fazilatlari muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.