QISHLOQ AHOLISI VA SHAHARLIKALAR ORASIDA PESHOB YO‘LLARI INFEKSIYALARINING FARQLARI - Boboraximov Ilhom Murodullayevich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada qishloq aholisi va shaharliklar orasida peshob yo‘llari infeksiyalarining (PYO) farqlari tahlil qilinadi. Maqolada PYO sabablari, ularning tarqalish omillari, qishloq va shahar sharoitlaridagi profilaktika va davolash farqlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, PYO qishloq aholisi va shaharliklar orasida turli sabablarga ko‘ra farqlanadi: gigiyena sharoiti, suv ta’minoti, tibbiy xizmatlar va hayot tarziga bog‘liq omillar muhim rol o‘ynaydi.