RANGTASVIR MASHG‘ULOTLARIDA TABIAT MANZARALARINI TASVIRLASHNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Aslonov Furqat Botirovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada rangtasvir mashg‘ulotlarida tabiat manzaralarini tasvirlashning o‘quvchilarning estetik, ma’naviy va axloqiy tarbiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tabiatni kuzatish va uni badiiy ifodalash orqali o‘quvchilarda estetik did, ijodiy tafakkur va ekologik ongni shakllantirish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada Shovdirov S.A. va boshqa tadqiqotchilar tomonidan ishlab chiqilgan tasviriy san’atni o‘qitishning zamonaviy metodik asoslari, o‘quvchilarda badiiy idrok va tasviriy savodxonlikni rivojlantirishning pedagogik shartlari tahlil qilinadi. Tabiat manzaralarini chizish o‘quvchining nafaqat san’atga bo‘lgan qiziqishini, balki inson va tabiat o‘rtasidagi uyg‘unlikni anglashini ham ta’minlaydi.