Hamkorlikdagi atölye amaliyotlari orqali naqqoshlik fanida ijodkorlikni rivojlantirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Hamkorlikdagi atölye amaliyotlari naqqoshlik fanida talabalarning ijodkorlik salohiyatini rivojlantirishning samarali pedagogik usullaridan biridir. Ushbu maqolada talabalar guruhlarda ishlash orqali o‘z ijodiy fikrlarini namoyish etishi, turli dekorativ va ornament elementlarini yaratishi va badiiy qarorlarni muvofiqlashtirishi tahlil qilinadi. Atölye amaliyotlari o‘quv jarayonini interaktiv, motivatsion va amaliy tarzda tashkil qilish imkonini beradi. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarda hamkorlik, muloqot va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantiradi, shuningdek, ijodiy va estetik kompetensiyalarini rivojlantiradi.