Raqamli vositalar yordamida naqqoshlik darslarida kompozitsiya va rang uyg‘unligini o‘qitish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Raqamli vositalar naqqoshlik fanini o‘qitishda kompozitsiya va rang uyg‘unligini o‘rgatishda samarali yordamchi vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar orqali talabalar ijodiy fikrlash, estetik qaror qabul qilish va badiiy kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Raqamli vositalar yordamida talabalarga turli rang kombinatsiyalarini sinash, kompozitsiya elementlarini joylashtirish va ijodiy yechimlarni yaratish imkoniyatlari beriladi. Mazkur yondashuv ta’lim jarayonini interaktiv va motivatsion qiladi, shuningdek, talabalarni mustaqil va samarali ijodiy faoliyatga jalb etadi.