“5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida innovatsion texnologiyalar yordamida ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida innovatsion texnologiyalarni qo‘llash orqali ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot darslarda interaktiv va multimedia vositalarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil ishlashni rag‘batlantirish va dars jarayonini samarali tashkil etish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, innovatsion texnologiyalar o‘quv jarayonini qiziqarli va samarali qiladi hamda o‘quvchilarda ijodiy salohiyatni rivojlantirishga yordam beradi.