JAHON ADABIYOTIDA URUSH VA TINCHLIK MAVZUSI: REMARKDAN TOLSTOYGACHA - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola jahon adabiyotida urush va tinchlik mavzusining shakllanishi va rivojlanishini tahlil qiladi. Tadqiqot markazida Erich Maria Remark va Lev Tolstoy kabi adiblarning asarlari turadi. Maqolada asarlar orqali urushning inson ruhiyatiga, jamiyatga va insoniy qadriyatlarga ta’siri, shuningdek, tinchlik g‘oyasining adabiy ifodasi o‘rganiladi. Shu orqali maqola jahon adabiyotida urush va tinchlik mavzusining umumiy konsepsiyasini ochib beradi va bu mavzuda turli adabiy yondashuvlarni taqqoslaydi.