MARKAZIY OSIYODA DIPLOMATIK BARQARORLIK: SUV RESURSLARI MUAMMOSI ATROFIDAGI MUZOKARALAR - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Markaziy Osiyoda diplomatik barqarorlikni ta’minlashda suv resurslari muammosining o‘rni va bu masala atrofidagi muzokaralarni tahlil qiladi. Tadqiqotda suv resurslarining ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy ahamiyati, shuningdek, hududiy davlatlar o‘rtasida kelib chiqadigan nizolar va ularni hal etish yo‘llari o‘rganiladi. Maqola suv diplomatiyasi va mintaqaviy barqarorlikning o‘zaro bog‘liqligini, shuningdek, muzokaralarda qo‘llanilayotgan strategiyalar va kelishuv mexanizmlarini yoritadi.