KOʻPAYTIRISH VA BOʻLISH AMALLARINING OʻZARO ALOQADORLIGINI OʻRGATISHNING METODIK TAVSIYALARI - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga ko‘paytirish va bo‘lish amallarining o‘zaro bog‘liqligini o‘rgatishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Aniq misollar, didaktik o‘yinlar, amaliy mashg‘ulotlar va zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalangan holda, o‘quvchilarning matematik tafakkurini rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar berilgan. Maqolada ushbu amallar o‘rtasidagi mantiqiy bog‘liqlikni tushuntirish, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish va o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari yoritilgan.