BOSH LANG’ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA ARIFMETIK AMALLARNI O’RGATISHDA O’YIN TEXNOLOGIYALARINING SAMARADORLIGI - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida arifmetik amallarni o‘rgatishda o‘yin texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda interaktiv o‘yinlarning o‘quvchilarning darsga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish, mavzuni chuqurroq tushunishga yordam berishi, mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishi va o‘quv jarayonini qiziqarli qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada o‘yin texnologiyalarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilishning usullari, ularni tanlash va qo‘llashda e'tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar haqida so‘z yuritilgan.