ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHNING ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI VA O‘ZBEKISTONNING EKOLOGIK SIYOSATI - Abdurashidova Shabbona (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida ekologik siyosatning shakllanishi, atrof-muhitni muhofaza qilishning zamonaviy yo‘nalishlari va amalga oshirilayotgan islohotlarning mohiyati yoritilgan. Unda ekologik barqarorlikni ta’minlash, chiqindilarni qayta ishlash, suv va havo resurslarini muhofaza qilish hamda yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari tahlil qilinadi.