FOYDALANUVCHI AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA KUTUBXONALARNING ROLI - Marjan Xudaybergenova Baltabaevna; Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada foydalanuvchi axborot madaniyatini shakllantirishda kutubxonalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Kutubxonalar foydalanuvchilarga axborot resurslaridan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirish, ma’lumotlarni topish, baholash, tizimlashtirish va to‘g‘ri ishlatish qobiliyatlarini oshirish imkonini beradi. Maqolada an’anaviy va raqamli kutubxona xizmatlari, kutubxonachilar tomonidan o‘tkaziladigan treninglar, seminarlar va interaktiv mashg‘ulotlar orqali foydalanuvchilarning axborot madaniyati shakllanishi ko‘rib chiqiladi.