SANOAT KLASTERLARINI RIVOJLANTIRISH ORQALI HUDUDIY IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sanoat klasterlarini rivojlantirishning hududiy iqtisodiy barqarorlikka ta’sirini ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqot hududiy klasterlar orqali resurslarni samarali taqsimlash, ishlab chiqarish zanjirlarini optimallashtirish, investitsiyalarni jalb qilish va ish o‘rinlarini yaratish mexanizmlarini o‘rganadi. Shu bilan birga, maqolada klaster yondashuvining strategik afzalliklari, innovatsion loyihalarni amalga oshirishdagi roli va davlat siyosati orqali klaster tizimini qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sanoat klasterlari hududiy iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash, ichki ishlab chiqarishni rag‘batlantirish va raqobatbardoshlikni oshirishda muhim vosita hisoblanadi.