BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MUSTAQIL FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Ahmatova Farangiz Xoshim qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali usullarini tahlil qiladi. Mustaqil fikrlash – o‘quvchilarning bilim olish jarayonida o‘z qarorini qabul qilish, muammolarni hal qilish va ijodiy yondashuvni rivojlantirish qobiliyatidir. Tadqiqotda pedagogik amaliyotdan misollar keltirilgan, o‘quv jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga o‘rgatishda o‘qituvchining roli va metodik tavsiyalar berilgan.