TURIZM VA REKREATSIYA GEOGRAFIYASI FANIDA AMALIY MASHG‘ULOTLARNI O‘QITISHDA INDUKTIV VA DEDUKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - Aybibi MATCHANOVA; Risolat GULIMMATOVA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turizm va rekreatsiya geografiyasi fanida amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishda induktiv va deduktiv metodlarning o‘rni, ularning didaktik ahamiyati hamda talabalarda geografik tafakkurni rivojlantirishdagi funksiyalari yoritiladi. Tadqiqot davomida kuzatuv, tahlil, pedagogik tajriba va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar induktiv va deduktiv yondashuvlar amaliy topshiriqlarning chuqur o‘zlashtirilishi va talabalarning mustaqil fikrlashini kuchaytirishini ko‘rsatdi.