BOLALARDA RAXIT KASALLIGINING KECHISHI - Sadullayeva Zulayho Alisherovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda raxit kasalligining kelib chiqish omillari, patogenez jarayoni, klinik kechishi, diagnostik mezonlari va davolash tamoyillari ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilindi. Maqolada kasallikning klinik belgilariga, laborator ko‘rsatkichlaridagi o‘zgarishlarga va davolashning samarali usullariga alohida e’tibor qaratilgan.