O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA BARQAROR O‘SISHNI TA’MINLASHDA FISKAL SIYOSATNING ROLI - Bozorboyev Diyorbek Po'lat o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida barqaror o‘sishni ta’minlashda fiskal siyosatning o‘rni, uning asosiy yo‘nalishlari va ta’sir mexanizmlari tahlil qilingan. Davlat byudjeti daromadlari va xarajatlari, soliqqa tortish tizimi, budjet taqchilligi hamda davlat investitsiyalarining iqtisodiy faollikka ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada fiskal siyosatni optimallashtirish orqali iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha takliflar keltiriladi.