TAʼLIM, SANʼAT VA PSIXOLOGIK ERKINLIK – MAʼNAVIY YETUK JAMIYAT POYDEVORI - Abdurayimov Faxriddin Muxammadali o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada taʼlim, sanʼat va psixologik erkinlik tushunchalari o‘zaro bog‘liq ijtimoiy va madaniy hodisalar sifatida tahlil qilinadi. Maqolada bu omillarning inson shaxsini shakllantirish, mustaqil fikrlaydigan avlodni tarbiyalash va barqaror ijtimoiy muhitni taʼminlashdagi roli chuqur yoritilgan. Taʼlim tizimida ijodiy yondashuvlar, sanʼatning tarbiyaviy imkoniyatlari va psixologik erkinlikning maʼnaviy hayotga taʼsiri ilmiy manbalar asosida o‘rganilgan. Maqola maʼnaviy yetuk jamiyat qurishda aqliy, hissiy va estetik omillar birligining muhimligi haqida kompleks yondashuvni ilgari suradi.