O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH OMILLARI - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Makroiqtisodiy barqarorlik – mamlakat iqtisodiyotining uzoq muddatli barqaror o‘sishi, inflyatsiya darajasining nazoratda bo‘lishi, valyuta kursining barqarorligi va moliyaviy tizimning mustahkamligini ta’minlashga qaratilgan kompleks iqtisodiy jarayon. O‘zbekiston mustaqillik yillaridan beri iqtisodiy islohotlar orqali makroiqtisodiy barqarorlikni saqlashga intilmoqda. Ushbu maqolada inflyatsiya, davlat byudjeti, tashqi savdo, investitsiyalar, monetar siyosat va xususiy sektorni rivojlantirishning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri batafsil tahlil qilinadi.