Xalqaro savdo siyosati va O‘zbekistonning tashqi iqtisodiy aloqalari - Axrorov Elyorjon Baxtiyor oʻgʻli (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada xalqaro savdo siyosatining nazariy asoslari va amaliy jihatlari, shuningdek, O‘zbekistonning tashqi iqtisodiy aloqalari chuqur tahlil qilingan. Global savdo muhitining murakkablashuvi sharoitida O‘zbekistonning milliy savdo strategiyasi qanday shakllanayotgani, eksport-import siyosatining o‘zgarishlari, asosiy savdo sheriklar bilan hamkorlik, erkin savdo bitimlari, WTOga a’zolik jarayoni va tranzit infratuzilmasining rivojlanishi muhokama qilingan. Maqolada O‘zbekistonning xalqaro bozor integratsiyasi, logistik salohiyati va eksport yo‘nalishlaridagi diversifikatsiya bo‘yicha islohotlari yoritilgan. Tahlil natijasida xalqaro savdo siyosatining milliy iqtisodiy xavfsizlik, innovatsion rivojlanish va valyuta tushumlari bilan bog‘liqligi ilmiy asoslangan holda ochib beriladi.