BANKLARDA RISKLARNI BOSHQARISH TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH VA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI OSHIRISH - Yusupova , Zebiniso (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada banklarda risklarni boshqarish tizimlarini takomillashtirishning moliyaviy barqarorlikka ta'siri tahlil qilinadi. Banklar faoliyatida kredit, likvidlik, bozor va operatsion risklarni samarali boshqarishning ahamiyati, zamonaviy risklarni baholash metodlari va nazorat mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada banklarning ichki nazorat tizimlarini kuchaytirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish hamda moliyaviy barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha strategik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari banklar faoliyatining barqarorligini oshirish va moliyaviy xavflarni minimallashtirishga yo‘naltirilgan.