O‘ZBEKISTONDA ELEKTRON TA’LIMNING HUQUQIY ASOSLARI VA XALQARO STANDARTLAR - Hamrayeva , Gulnoz (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida elektron ta’limning huquqiy asoslari va xalqaro standartlarning qo‘llanilishi masalalarini o‘rganadi. Maqolada O‘zbekistonning “Ta’lim to‘g‘risida”gi qonuni, Prezident farmonlari va Vazirlar Mahkamasi qarorlari kabi huquqiy hujjatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, SCORM, xAPI, ISO 29994:2021 va UNESCO standartlari kabi xalqaro me’yorlarning elektron ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda elektron ta’limning rivojlanish tarixi, hozirgi holati va kelajakdagi istiqbollari, shu jumladan, raqamlashtirishdagi muammolar va ularni hal qilish yo‘llari muhokama qilinadi. Maqola ta’lim tizimini global standartlarga moslashtirish orqali sifatni oshirishga qaratilgan takliflarni o‘z ichiga oladi.