TEXNOLOGIYA FANI O‘QITISHNING ISTIQBOLLARI - Davronova , Nazira (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida texnologiya fanini o‘qitishning mazmuni, ahamiyati va istiqbollari tahlil qilinadi. Texnologiya fani o‘quvchilarda mehnatsevarlik, ijodiy fikrlash, texnik tafakkur va kasbiy yo‘nalganlikni shakllantirishga xizmat qilishi ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada o‘g‘il va qiz bolalarga mo‘ljallangan ta’lim yo‘nalishlari, ularning psixologik va fiziologik xususiyatlarini inobatga olgan holda tabaqalashtirilgan yondashuvlar keltiriladi.