Sog’lom turmush tarzi-kasalliklarning oldini olishda birinchi qadam - Umarov, Abdulbosit; Inxanova, Arofat (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada sog‘lom turmush tarzi tushunchasining mazmuni, uning inson salomatligiga ijobiy ta’siri hamda kasalliklarning oldini olishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, zararli odatlardan voz kechish, psixologik barqarorlik va tibbiy profilaktikaning ahamiyati yoritiladi. Maqolada sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.