“TASVIRIY SAN’AT – IJODIY TAFAKKUR KO’ZGUSI” - Obulova Maftunaoy Obid qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’atning inson ijodiy tafakkuri bilan uzviy bog‘liqligi, uning tarbiyaviy, ma’naviy va estetik ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, tasviriy san’atning tarixiy taraqqiyoti, jamiyat hayotidagi o‘rni hamda zamonaviy davrdagi ahamiyati haqida fikr yuritiladi. Maqolada san’atni “ijodiy tafakkur ko‘zgusi” sifatida talqin qilish orqali uning inson ruhiyati va jamiyat madaniyatidagi beqiyos o‘rni ko‘rsatib berilgan.