MUSTAQILLIK DAVRIDA OʻZBEK TILSHUNOSLIGINING TARAQQIYOTI VA YANGI ILMIY YOʻNALISHLARNING SHAKLLANISHI - Sogʻinboyeva, Shahzoda (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining mustaqillikka erishishi natijasida oʻzbek tilshunosligi sohasida yuz bergan tub oʻzgarishlar va yangilanishlar tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida oʻzbek tilining ilmiy, rasmiy va diplomatik maqomi yuksalib, uning xalqaro miqyosdagi nufuzi ortgani yoritiladi. Shuningdek, tilshunoslikdagi metodologik yondashuvlarning kengayishi, struktur-semantik, formal-funksional, kognitiv va pragmalingvistik yoʻnalishlarning rivoji haqida soʻz yuritiladi.