MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI QAYTA HIKOYA QILISHGA O‘RGATISH XUSUSIYATLARI - Otanazarova , Nargiza (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Bolalar bog‘chasida badiiy asarlarni qayta hikoya qilish - namuna asosida nutq o‘stirish vositasi; mazmun-mohiyati tinglangan matnni izchil bayon qilishdan iborat bo‘lgan bolalar ishining bir turi, lug‘atni boyitish, xotira, tafakkur, idrok, diqqatni rivojlantirish vositasi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni qayta hikoyalashga o‘rgatish xususiyatlarining asosiy jihatlari, bolalar tomonidan adabiy asarlarni qayta hikoyalashga qo‘yiladigan talablar, pedagoglar va bolalarni qayta hikoyalash mashg‘ulotlariga tayyorlashning asosiy qoidalari yoritilgan.