MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARI TARBIYALANUVCHILARINI FAVQULODDA VAZIYATLARGA MA’NAVIY VA RUHIY TAYYORLASH USULLARI - Karimov Hamraqul Sattarovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida tarbiyalanuvchilarni favqulodda vaziyatlarga ma’naviy va ruhiy tayyorlashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagogik, psixologik va ijtimoiy usullar, shu jumladan o‘yin, interaktiv mashg‘ulotlar, simulyatsiyalar va stressga chidamlilikni oshirish mashqlari yoritiladi. Maqolada shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida favqulodda vaziyatlarga tayyorlash tizimini samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.