AutoCAD dasturida rangli grafik vizualizatsiya texnologiyalarini o‘qitish orqali o‘quvchilarning dizayn va muhandislik tafakkurini rivojlantirish - Ollaberganova Gulora Xamidjon qizi; Amatjonova Sarvinoz Jo‘rabek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada AutoCAD dasturida rangli grafik vizualizatsiya texnologiyalarini o‘qitish jarayonining nazariy va metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompyuter grafikasi vositalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning dizayn tafakkuri, muhandislik fikrlashi hamda fazoviy tasavvurini rivojlantirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, AutoCAD muhitida rang, material, tekstura va vizual modellashtirish texnologiyalaridan samarali foydalanish orqali grafik obyektlarni realistik tasvirlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalarida rangli grafik vizualizatsiya texnologiyalarini o‘qitishning samarali metodlari ishlab chiqilib, ularning ta’lim jarayonidagi pedagogik ahamiyati asoslab beriladi.