REKLAMA MATNLARIDA PRAGMATIK VA MADANIY JIHATLARNING QIYOSIY TAHLILI - Shaimova Dildora Baxodirovna; Jurayeva Iroda Axmedovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada reklama matnlarida pragmatik va madaniy jihatlarning qiyosiy tahlili amalga oshiriladi. Reklama matnlari til va madaniyatning kesishgan nuqtasida joylashib, nafaqat mahsulot yoki xizmatni targ‘ib qiladi, balki auditoriyaning madaniy qabulini va pragmatik interpretatsiyasini ham shakllantiradi. Tadqiqot natijalari turli madaniy kontekstlarda reklama matnlarining kommunikativ strategiyalari va pragmatik effektlarini aniqlash imkonini beradi.