DIFFERENSIALLANUVCHI FUNKSIYALAR - Xolyigitova Mohigul Naim qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada differensiallanuvchi funksiyalar tushunchasi, ularning asosiy xossalari va tatbiqlari o‘rganilgan. Ishda funksiyaning hosilasi va differensiali tushunchalari orqali differensiallanuvchanlik shartlari tahlil qilingan. Differensial hisobning asosiy teoremalari (Rol, Lagranj, Koshi teoremalari) isbotlari bilan keltirilgan va ularning geometrik ma’nosi yoritilgan. Shuningdek, differensiallanuvchi funksiyalarning ekstremumlarini topish, funksiya grafigini tekshirish va tatbiqiy masalalarni yechishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola oliy matematika yo‘nalishi talabalari va o‘qituvchilari uchun mo‘ljallangan.