Manfiy son va kasr son tushunchasining vujudga kelishi haqida tarixiy ma’lumotlar va ularni o’rgatish metodikasi. - Eshonqulova Shafoat Ergashevna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilari uchun manfiy son va kasr son tushunchalarining vujudga kelishi haqida umumiy ma’lumotlar yoritib berilgan. Boshlang’ich sinf o’quvchilarini kasr tushunchasi bilan tanishtirish dasturiga binoan 2-3 sinflardan boshlanadi. Kasr sonlarning hosil bo’lishi, ularni taqqoslash,yechimini topish, sonning ulushini aniqlash va berilgan ulushiga ko’ra sonning o’zini topish bilan tanishadilar.