TARIXIY MAKON VA TABIAT OBRAZINING TASVIRIY SAN’ATDAGI UYG‘UNLIGI - Panayeva Maloxat Muminovna; Rustamova Nigina Ruslanbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Ko‘hna Jayhun (Amudaryo) bo‘yidagi kuz manzarasining tasviriy san’atdagi badiiy talqini, tarixiy makon va tabiat obrazining uyg‘unligi masalalari yoritilgan. Tadqiqotda peyzaj janri misolida rang, kompozitsiya va badiiy ifoda vositalari orqali tarixiy xotira va tabiat go‘zalligini aks ettirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur mavzuning bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonidagi pedagogik ahamiyati asoslab beriladi.