Korrupsiya jamiyat taraqqiyotiga qanday ta’sir qiladi va uni kamaytirish uchun qanday tizimli choralar zarur? - Nilufar Xalimova Farxod qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola korrupsiyaning jamiyat va davlat taraqqiyotiga salbiy ta’sirini tahlil qiladi hamda uni kamaytirish bo‘yicha tizimli choralar va mexanizmlarni ko‘rib chiqadi. Korrupsiya iqtisodiy o‘sishni sekinlashtirishi, ijtimoiy ishonchni yo‘qotishi va davlat boshqaruvini zaiflashtirishi ko‘rsatilgan. O‘zbekiston misolida so‘nggi yillardagi islohotlar va ularning natijalari yoritilgan. Maqola korrupsiyaga qarshi kurashning huquqiy, institutsional va ijtimoiy asoslariga asoslanadi.