INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR OTA-ONALARI BILAN ISHLASH TEXNOLOGIYALARI - Xudayberdiyeva Muhayyo Muhtarali qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida imkoniyati cheklangan bolalar ota-onalari bilan ishlash texnologiyalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda ota-onalar bilan samarali pedagogik hamkorlikni yo‘lga qo‘yishning ahamiyati, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni hamda ularning bolaning ijtimoiy moslashuvi va rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, ota-onalarni ta’lim jarayoniga faol jalb etish orqali inklyuziv ta’lim muhitini shakllantirish masalalari asoslab berilgan.