Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish savodxonligini rivojlantirishda raqamli o‘quv platformalarining samaradorligi (PIRLS mezonlari asosida) - Raximova Sarvinoz Ulugʻbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish savodxonligini rivojlantirish jarayonida raqamli o‘quv platformalaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot PIRLS xalqaro baholash dasturi mezonlariga tayangan holda olib borilib, o‘quvchilarning matnni tushunish, tahlil qilish va mazmunan anglash ko‘nikmalariga raqamli texnologiyalarning ta’siri o‘rganildi. Natijalar raqamli platformalar o‘quv jarayonini individuallashtirish, o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish hamda o‘qish tezligi va tushunish darajasini yaxshilashda muhim didaktik vosita ekanligini ko‘rsatdi.