YOSHLAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIK VA HUQUQBUZARLIKLARNING OLDINI OLISH MASALALARI - Ebatov Nurjahon (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar o‘rtasida jinoyatchilik va huquqbuzarliklarning yuzaga kelish sabablari hamda ularning oldini olish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Yoshlarning huquqiy ongini shakllantirish, ma’naviy tarbiya, bandlikni ta’minlash va ijtimoiy muhitning ta’siri jinoyatchilikka olib keluvchi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, huquqbuzarliklarning oldini olishda profilaktika tizimi, ta’lim muassasalari, mahalla va huquqni muhofaza qiluvchi organlar hamkorligining ahamiyati yoritiladi.