ADAPTIV KIYIM DIZAYNI ORQALI SIFATLI INSONLARNING KUNDALIK HAYOTINI YAXSHILASH MASALALARI - Xomidov Voxidjon Obidovich; Fozilova Muhlisaxon Shukrullo qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy ishda adaptiv kiyim dizaynining imkoniyati cheklangan insonlarning kundalik hayot sifatini yaxshilashdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot davomida adaptiv kiyimlarning qulaylik, ergonomika, funksionallik va estetik jihatlari ko‘rib chiqilib, ularning insonning mustaqil harakatlanishi, kundalik faoliyati va psixologik holatiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, adaptiv kiyim dizayni orqali kundalik hayotda vaqt va energiya tejalishi, xavfsizlik hissining oshishi hamda ijtimoiy moslashuv darajasining yaxshilanishi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari adaptiv kiyim dizaynining imkoniyati cheklangan insonlar hayot sifatini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.