EGRA BAHOLASH DASTURI VA RAQAMLI O’QISH PLATFORMALARINING INTEGRATSIYASI - Arabboyeva Xonzodabegım Jasurbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada EGRA baholash dasturining zamonaviy raqamli o’qish platformalari bilan integratsiyalashuvi, ushbu jarayonning boshlang’ich sinf o’quvchilarining savodxonlik darajasini oshirishdagi o’rni va amaliy samaradorligi tahlil etiladi. EGRAning diagnostik imkoniyatlari raqamli ta’lim texnologiyalari orqali kengaytirilishi, baholash jarayonining tezkorligi, obyektivligi va moslashuvchanligini oshirishi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, O’zbekiston ta’lim tizimida EGRA-raqamli o’qish platformalari integratsiyasining joriy etilishi bo’yicha zarur metodik, texnik va tashkiliy omillar o’rganiladi.