LIDERLIK TUSHUNCHASI VA UNING PSIXOLOGIK MAZMUNI - Jo‘rayeva To‘xtaxon Kamolxo‘ja qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada kichik maktab o‘quvchilarining liderlik sifatlarini shakllanishida psixologik pedagogik tadqiqotlar davomida shaxs faoliyatini rivojlantirish g‘oyalari, undan tashqari o‘quvchilarning shaxs sifatida shakllanishida psixologik atamalar, liderlik xususiyatlarining tarkib topishi, lugàviy ma`nosi, ontogenez haqida,liderning shaxslararo yo‘nalganligi, ularning yutuq va kamchiliklari guruhdagi shaxslararo munosabatlar tizimida shakllanadigan ustunlik va bo‘ysunish munosabatlari, ta’siri, lider harakatining faoliyatga yo‘nalganligi, lider faoliyatining tashkilotchilik qobiliyatlari hamda lider tushunchasi ustuda ish olib brogan olimlar haqida yetarlicha ma’lumotlar keltirilgan.