SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN INNOVATSION TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING INDIVIDUAL RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Qo‘chqarova Gulnoza Rustam qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada shaxsga yo‘naltirilgan innovatsion ta’lim texnologiyalarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining individual rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur ilmiy tahlil qilingan. Zamonaviy pedagogika qarashlari, psixologiya va didaktika tamoyillari asosida innovatsion metodlarning bolalarning bilish faoliyati, motivatsiyasi, ijodiy tafakkuri, kommunikativ ko‘nikmalari hamda emotsional-intellektual rivojlanishiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot davomida adaptiv ta’lim, STEAM yondashuvi, gamifikatsiya, loyiha asosida o‘qitish va interfaol metodlar boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchi shaxsiga qanday individual ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asoslangan. Maqolada o‘quvchilarning individual rivojlanish xaritalari, diagnostika usullari, o‘quv jarayonini individuallashtirish mexanizmlari hamda pedagogik monitoring tizimlarining samaradorligi bo‘yicha tahliliy xulosalar keltirilgan. Olingan natijalar shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni boshlang‘ich ta’lim tizimida keng joriy etish zarurligini va bunday yondashuv o‘quvchilarning har tomonlama rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.