Texnotriller janri tushunchasi va “Sun’iy intellekt” obrazi (“NeoGPT – insoniy aqlga qarshi” asrari misolida) - Gulsara KUCHIMOVA; O.X.Fayzullayeva (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Annotatsiya: Maqolada texnotriller janrining o‘zbek adabiyotshunosligiga ham kirib kelayotgani, adabiyotshunoslikda o‘rni va XXI asr texnologiyalar asri bo‘lgani sababli bu janr yoshlar orasida ko‘proq qiziqish uyg‘otayotgani va uning xususiyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. “NeoGPT – insoniy aqlga qarshi” asari misolida “Sun’iy intellekt” obrazining qanday qilib janrning asosiy obrazlaridan biri sifatida tasvirlanishi o‘rganildi. Maqolada sun’iy intellektning ijtimoiy portreti, uning kelajakda qilishi mumkin bo‘lgan katta xatolari tahlil qilindi.