Huquqiy davlat va fuqarolik jamiyati - Jumanazarova Bahoroy Xursandbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada huquqiy davlat va fuqarolik jamiyati tushunchalari keng yoritilib, inson huquqlari va erkinliklarini ta’minlash shu bilan birga huquqiy davlatlar qanday bo’lishi yoritilgan. Shuningdek, huquqiy davlatning asosiy tamoyillari, fuqarolik jamiyatining ijtimoiy hayotdagi o‘rni, demokratik qadriyatlar tizimida ularning o‘zaro ta’siri va zamonaviy ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida O‘zbekiston tajribasi misolida huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatining amalda qanday ro‘yobga chiqayotgani ko‘rsatib beriladi.