QIZIL LAVLAGI YETISHTIRISH VA SHARBATIDAN EKSTRAKT TAYYORLASHDA BIOTEXNOLOGIYANING AHAMIYATI - Babajanava Sanabar Yuldashbayevna; Qurbanboyeva Shohida Jasurbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada qizil lavlagining (Beta vulgaris L.) yetishtirilish jarayoni va lavlagi sharbatidan tabiiy ekstrakt olishda biotexnologik yondashuvlardan foydalanish texnologiyasining o‘ziga xos jihatlari o‘rganilgan. Biotexnologik usullar orqali pigment- betasiyanin moddalarining miqdorini ko‘paytirish va sharbatdan ekstrakt tayyorlashning innovatsion usullari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, qizil lavlagidan olingan ekstrakt oziq-ovqat sanoatida tabiiy bo‘yoq va biologik faol qo‘shimcha sifatida katta ahamiyat kasb etadi.