QOʻRGʻONTEPA TUMANI: TABIATI, AHOLISI VA XOʻJALIGI - Egamberdiyeva Matluba Mamanazarovna; Maxamadjonova Shoxidaxon Abduraxmon qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
maqolada Andijon viloyati Qoʼrgʼontepa tumani tabiati, aholisi va xoʼjaligiga umumiy tavsif berilgan. Asosiy eʼtibor tuman tabiiy sharoitu va resurslari, aholi soni va joylashuvi, aholi zichligi, aholi takror barpo boʻlishi shuningdek, iqtisodiyotining tarmoqlar tarkibigaru oʻzgarishlarga qaratilgan.