O‘Z-O‘ZINI RIVOJLANTIRISH - BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA KREATIV SALOHIYATNI OSHIRISHNING OMILI - Ravshanova Gulnoza Asqar qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta'lim tizimining dinamik rivojlanishi bo‘lajak o‘qituvchilardan nafaqat bilim, balki doimiy o‘z-o‘zini takomillashtirish va ijodiy yondashuv qobiliyatini talab qiladi. Ushbu tadqiqot o‘z-o‘zini rivojlantirish jarayonining bo‘lajak o‘qituvchilarda kreativ salohiyatni shakllantirishdagi asosiy omil sifatida ahamiyatini nazariy va amaliy jihatdan o‘rganishga qaratilgan. Aralash metodologiya (so‘rovnomalar, pedagogik kuzatuvlar va refleksiv tahlil) asosida o‘tkazilgan tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, o‘z-o‘zini rivojlantirish faoliyati — xususan, mustaqil o‘rganish, chuqur refleksiya va o‘zini nazorat qilish — kreativlikning asosiy komponentlari (moslashuvchanlik, originallik, muammolarni yangicha hal qilish qobiliyati) rivojlanishiga bevosita ta'sir ko‘rsatadi.