TAʼLIM KLASTERI SHAROITIDA TALABALARNI KASBIY AMALIYOTGA TAYYORLASHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Turdiyev Namozbek Baxritdin o‘g’li (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Zamonaviy taʼlim tizimining eng muhim vazifalaridan biri– talabalarni kasbiy amaliyotga tayyorlashdir. Taʼlim klasterlari o'zaro bog'langan taʼlim, ilmiy-tadqiqot va ishlab chiqarish jarayonlarini birlashtirgan yangi tizim sifatida talabalarning amaliy ko'nikmalarini rivojlantirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada taʼlim klasteri sharoitida talabalarni kasbiy amaliyotga tayyorlashning tashkiliy-pedagogik aspektlari tahlil qilinadi.